یکی از اتفاقات رایج که بعد از زایمان برای زنان پیش می آید، افسردگی بعد از زایمان است. افسردگی پس از زایمان باعث ایجاد نوسانات شدید عصبی، خستگی زیاد و حس ناامیدی شدید می شود.
برای عبور به سلامت از این وضعیت جسمی و روحی بایستی مجموعه ای از راهکار در کنار هم دیده بشوند؛ در حوزه روابط اجتماعی و خانوادگی، فعالیت های بدنی و از جمله تغذیه. زعفران یکی از مواد غذایی رایج در فرهنگ غذایی ما ایرانیان است و جالب است بدانید یکی از خواص زعفران که بسیار مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته است، اثرات ضد افسردگی و ایجاد حس خوب در افراد است.
زعفران موجب متوازن شدن مقادیر سرتونین و دوپامین در بدن ما می شود و این به دلیل این است که زعفران دارای ماده ای به نام کروسین است. کروسین بعنوان یک مکمل دارویی دارای خاصیت ضد افسردگی و شادی آوری است.
طبق تحقیقات مجله پزشکی آلترناتیو کلاله زعفران و حتی گلبرگ زعفران دارای خواص شادی آوری و ضد افسردگی هستند. از طرفی امروزه از زعفران که گیاهی شادی آور است، به علت خواص متعددی که برای سلامتی دارد، در پزشکی و داروسازی استفاده های متعددی می شود؛ مخصوصا برای بیماری های افسردگی، بیماری های قلبی، درمان ام اس و ...
بنابراین خوردن زعفران بعد از زایمان به تازه مادران عزیز کمک می کند تا راحت تر با افسردگی بعد از زایمان مقابله کنند.بدیهی است توصیه می شود قبل از تغییرات در رژیم غذایی تان، با پزشک خود مشورت کنید.
زعفران برای مادران شیرده
مادرانی که در دوران شیردهی قرار دارند، بدنشان سوخت و ساز زیادی انجام می دهد و بخشی از نیروی جسمانی آن ها از این طریق از دست می رود. در این دوران استفاده از زعفران برای مادران شیرده باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش و افزایش اشتها می شود و از این راه کمک زیادی به جبران انرژی هدر رفته ی بدن می شود. ( منبع )
از طرفی مصرف روزانه و به اندازه ی زعفران در دوران شیردهی (روزانه در حدود یک دهم گرم)، کمک می کند که همزمان با تقویت بدن مادر، قدرت بدنی نوزاد هم از طریق شیر مادر که مصرف می کند، افزایش یابد.
خرید زعفران از کشاورز
شرط بهره مندی از خواص شگفت انگیز زعفران، تهیه زعفران با کیفیت و تازه است. امروزه ما شاهد ناخالصی ها و تقلب های زیادی در زعفران هستیم. بنابراین بهتر است در دوران شیردهی، زعفرانی با کیفیت مشخص و قابل اعتماد تهیه شود.
منبع : سایت کشمون